Новак Ђоковић се добро забавља у Фондацији за децу Новака Ђоковића

Новак Ђоковић, светски познати тениски шампион, виђен је како се забавља у Фондацији за децу Новака Ђоковића, али не и на тениском терену. Уместо тога, заменио је свој рекет за грнчарски точак и упрљао руке као глинени грнчар!

Фондација, која има за циљ да пружи образовне и рекреативне могућности за децу у неповољном положају, организовала је специјалну грнчарску радионицу за децу. А ко би се боље укључио у забаву од самог човека, Новака Ђоковића?

Са широким осмехом на лицу, Новак је обукао кецељу и бацио се на посао, калупећи и обликујући глину у свакојаке креативне посуде. Деца су била одушевљена што имају свог хероја поред себе, и заједно су направили низ шарених саксија, ваза и скулптура.
Док је радио, Новак је са децом делио приче и смех, инспирисао их да истражују сопствену креативност и машту. Показао им је да чак и спортиста светске класе може да се забавља и буде креативан на неочекиване начине.

Малишани су били задивљени Новаковим грнчарским умећем, а подједнако је импресиониран њиховим талентом и ентузијазмом. Заједно су креирали задивљујућу колекцију керамичке уметности, а сваки комад је сведочанство о радости и другарству које се дели у тој посебној радионици.
Како се дан ближио крају, Новак је размишљао о искуству: „Данас сам се дивно провео, гледајући осмехе на лицима деце и гледајући како остварују своје идеје. То је подсетник да се креативност и забава могу наћи у много различитих облика, и захвалан сам што сам део ове дивне фондације.”

Фондација Новак Ђоковић Кидс наставља да инспирише и оснажује децу кроз различите програме и активности, а Новакова посета као грнчаре остаће засигурно упамћена као врхунац свих учесника. Ко зна, можда у будућности видимо нову линију грнчарије Новака Ђоковића?!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *